Ordförande har ordet!

🤿 Kära medlemmar i DK Öckerödorarna! 🔱

Jag har nu blivit lite varmare i kläderna i egenskap av ordförande för denna fina klubb och jag måste säga att det motsvarat mina positiva förhoppningar. Information till er medlemmar är nu på sin plats, och jag ber direkt om ursäkt för detta långa meddelande, men förhoppningen är att ni alla är tillräckligt nyfikna och informationstörstande för att läsa ända till slutet.

Läs mer: Ordförande har ordet!

Under tiden sedan mitten april har vi hunnit med ett konstituerande möte och i anslutning till det det första styrelsemötet, samt under gångna veckan även det andra mötet. Det tredje är planerat till september.

Styrelsens viktigaste uppgift är att få mer liv i klubbens aktiviteter och att rekrytera fler medlemmar. Dessa två hänger ihop, då fler medlemmar också ger högre sannolikhet för att aktiviteter blir av och inte ställs in p g a för få deltagare.

Vår senast genomförda utfärd blev en succe med fantastiskt väder och en fullt lastad båt. Så vill vi ha det oftare! Jag har lite bilder och filmer som jag tänkte lägga ut här vid ett senare tillfälle. Nu kommer snart semestrar och vad kan vara bättre än att plaska i böljan den blå under den tiden? Kolla in vårt utfärdsschema, och skulle du vilja dra ihop andra datum med 3 eller fler dykare så är det bara att höra av dig!

En annan viktig uppgift styrelsen har är att modernisera vår webb. Arbete med det har pågått ett tag nu ch i senaste styrelsemötet godkände styrelsen strategi, plan och utkastet till ny webb. Målet är att allt ska vara klart för sjösättning under juli månad.

Den nya strategin och webben innebär att vi kommer centrera allt kring vår webb och lämna beovet av en medlemsgrupp i Facebook. Det blir fler och fler som inte vill eller för närvarande har ett FB-konto, vilket gör att de blir utanför informationsflödet. Andra fördelar kring detta beslut är att vi kan utöka funktionalitet och informationsspridning och tillgänglighet.

Vi kommer fortsätta sprida information via sociala medier och epost och vi kommer ha kvar vår ”sida” i Facebook för klubben, men avveckla medlemsgruppen. Så information om information 😄 kommer fortsatt spridas där, men informationen i sin helhet hittas endast på vår webb framöver.

En aktiv nyhetsbrevsfunktion kommer stå för informationsspridningen och all medlemshantering och betalning av medlemsavgifter sker direkt via webben. Inga inbetalningsavier kommer fortsättningsvis distribueras.

Vi kommer vidare forma sponsorpaket och erbjuda dessa till företag i vår omgivning, där vi mot betalning erbjuder dem att synas tillsammans med oss. Detta skall förhoppningsvis skapa förutsättningar för att vi aktivt kan deltaga i den i februari 2024 planerade Dykmässan, som går parallellt med Båtmässan, i Göteborg.

Till slut så har vi bestämt att anordna en trivseldag/kväll som vi kallar ”Dyk-AW + grill” i nuläget. Detaljer för detta kommer så klart att distribueras när vi vet mer om detaljerna.

Blocka redan nu i kalendern: söndagen 27 augusti! Då ska vi umgås under trevliga former och snacka dykning och annat.

Har ni synpunkter på ovan eller frågor till mig eller styrelsen i stort, så hör av er! Ni når mig enklast via ordforande@ockerodorarna.se.

Tills vi syns på en röd båt nära oss; ha det så bra och var redo med dykrpylarna!

Mvh

🛟 Michael Wallenius ⚓️

Mer läsvärt

En djupdykning i SSDF:s medlemsförsäkringar

Dykning är en passion för många, och för att säkerställa säkerheten och tryggheten för sina medlemmar erbjuder Svenska Sportdykarförbundet (SSDF) en omfattande medlemsförsäkring. Här utforskar vi vad som täcks av försäkringen.

Belysning under vattnet

Vad gör en bra dyklampa egentligen? För att kunna uppleva det underbara undervattensriket behöver dykare

Årsmöte 2024

Kom och gör din röst hörd på vårt årsmöte.

Utöver delaktighet i klubbens verksamhet så får du lyssna till ett intressant föredrag om militär och civil dykning, givet av vår medlem Andreas Svanström.

Har du ännu inte hunnit bli medlem för 2024 kan du göra det här!