Bassängträning på Hedensby inställt

Med anledning av utvecklingen kring Corona virussjukdomen covid-19 ställer vi in Torsdagsträningen på Hedensby bassängen en månad framåt. Vi följer utveckling och återkommer hur det blir senare datum.

Anledningarna till att vi ställer in är flera. Bland annat:

– Folkhälsomyndigheten anger 10-20 deltagare som lämpligt tal för fritidsaktiviteter. Vi är fler med barn, ledare och föräldrar.

-Det är trångt i bassängen och omklädningsrummen, vi har nära kontakt med varandra och inomhusaktiviteter är en riskfaktor enligt Folkhälsomyndigheten.

– Eftersom man ska stanna hemma vid minsta symptom kan vi inte garantera att vi har instruktörer att leda träningarna.

– Klubben lånar ut utrustning som vandrar mellan deltagarna. Det är oklart hur länge viruset kan överleva utanför kroppen och förhoppningsvis är det ingen fara från den ena veckan till den andra. Men vi vet inte.

– Vi bedriver barnverksamhet och vi kan inte förutsätta att de är lika följsamma i simhallen att följa rekommendationerna för att undvika smittspridning.

Styrelsen DK Öckerödorarna

Mer läsvärt

En djupdykning i SSDF:s medlemsförsäkringar

Dykning är en passion för många, och för att säkerställa säkerheten och tryggheten för sina medlemmar erbjuder Svenska Sportdykarförbundet (SSDF) en omfattande medlemsförsäkring. Här utforskar vi vad som täcks av försäkringen.

Belysning under vattnet

Vad gör en bra dyklampa egentligen? För att kunna uppleva det underbara undervattensriket behöver dykare

Årsmöte 2024

Kom och gör din röst hörd på vårt årsmöte.

Utöver delaktighet i klubbens verksamhet så får du lyssna till ett intressant föredrag om militär och civil dykning, givet av vår medlem Andreas Svanström.

Har du ännu inte hunnit bli medlem för 2024 kan du göra det här!