Varför Dore?

Vi får ibland frågan varför vi inte stavar vårt namn Öckerödårarna?

Det är för att Öckerödorarna är rätt. Klubbens första båt var en båttyp kallad Dore.

Dore är en populär båttyp som ofta används för fiske och rekreation på sjöar och floder. Denna båttyp är känd för sin stabilitet och mångsidighet, vilket gör den till ett populärt val bland fiskeentusiaster och fritidsseglare.

Dore-båtar har en karakteristisk design med en platt botten och höga relingar. Denna konstruktion ger båten stabilitet och gör den lämplig för fiskeaktiviteter, och i vårt fall så applicerar vi dess egenskaper för att sport- och fridykning.

En annan fördel med Dore-båtar är deras rymlighet. De har vanligtvis en öppen däckyta som ger gott om utrymme för fiskeredskap, sittplatser och annan utrustning. Dessutom kan vissa Dore-modeller vara utrustade med en hytt för extra skydd och komfort under längre båtturer.

Dore-båtar tillverkas oftast av aluminium eller glasfiberförstärkt plast (GRP). Aluminiummodellerna är kända för sin hållbarhet och låga underhållskrav, medan GRP-modellerna erbjuder en mer polerad och modern estetik.

Årsmöte 2024

Kom och gör din röst hörd på vårt årsmöte.

Utöver delaktighet i klubbens verksamhet så får du lyssna till ett intressant föredrag om militär och civil dykning, givet av vår medlem Andreas Svanström.

Har du ännu inte hunnit bli medlem för 2024 kan du göra det här!