Dykutfärd 2023-08-13

Den 13 augusti 2023 åkte Dykarklubben Öckerödorarna ut på ännu en av våra uppskattade dykutfärder med vår kära Dora. Det har visat sig bli ett mycket bra år för klubben då nära nog alla utfärder har blivit av och dessutom fylld med många dykare ombord. Denna gång var inget undantag och vi var så många som 9 förväntansfulla dykare.

Enligt normalt schema lämnade vi kaj strax efter kl 09:00 och sjön gick lite högre än vanligt, vilket var tämligen förväntat efter att stormen Hans härjat under några dagar innan. Men vår kapten hade beställt vackert väder och det löftet kunde uppfyllas. Uppehåll hela tiden och dessutom klarblå himmel större delen av tiden.

Första dyket genomfördes i Midsommarviken, ett väldig populärt och trevligt ställe som oftast bjuder på lugnt vatten och en fin blandning av grönsaks- och djurlivsdyk. Vi fick som så ofta bevittna riktigt stora humrar, mindre torsk och sej samt såklart både små och riktigt stora krabbor.

På hemvägen stannade vi åter igen vid Klätten, med förhoppning om ett lika fint driftdyk som Susanne och jag fick för några helger sedan. Precis som förra gången så fick vi se en hel del både stora och små fiskar utmed den fina väggen. Strömmen var inte riktigt lika stark som tidigare, så aningen mer vispning med fenorna krävdes.

Om kaptenen nu hade skött sig vad gäller vädret och solen, så hade han tyvärr missat att beställa god sikt. Efter stormen var det, även det som förväntat, tämligen dålig sikt under ytan. Bedömt 5 m sikt görs av författaren, och det gällde båda dykplatserna.

Nästa tillfälle att blöta upp grejorna sker redan nu på lördag, 19 augusti. Missa inte att anmäla dig!

Mer läsvärt

Utfärder 2024

Vi älskar att dyka, ofta och länge men inte nödvändigtvis alltid så djupt. Vi dyker

Årsmöte 2024

Kom och gör din röst hörd på vårt årsmöte.

Utöver delaktighet i klubbens verksamhet så får du lyssna till ett intressant föredrag om militär och civil dykning, givet av vår medlem Andreas Svanström.

Har du ännu inte hunnit bli medlem för 2024 kan du göra det här!