Dykutfärd 15 juli 2023

Dags för ännu en fantastisk dag på havet med likasinnade vänner, med förkärlek för att ta sig mycket vatten över huvudet.

Denna gång var det Hans Qvirist vid rodret och han sparkade igång motorn kl 09:00 för att styra fören mot nya äventyr. Med på båten var Susanne Malm, Martin Falk och Daniel Johansson, utöver mig själv, Michael Wallenius.

Det var aningens blåsigt, men inte så att det var risk för att vi skulle ställa in. Vi behövde bara hitta bra dykplatser i lä för att kunna leva livet utan bekymmer.

Första dyket genomfördes på sydvästra delen av Klätten, sydväst om Hönö Klåva hamn. Efter en trevlig lunch i Vinga gästhamn så tog vi oss till en känd plats, Södra In-Vinga. Vi lade då till i lugna vatten emellan Norra och Södra In-Vinga och tog oss ut sydöst runt hörnet för att kanske söka efter ”Ryssen”.

Det första dyket var härligt av flera anledningar. Bra sikt, men framförallt p g a att en lagom svag ström lät oss bara flyta med utefter Klättens väggsida. Under nästan en timmas dyk tog vi inte många bentag. Bara gled med i lugn och behaglig takt.

Båda dyker karaktäriserades av framförallt mycket fisk. Det var kul! Se filmen så får ni en bild av hur fint vi hade det.

Mer läsvärt

En djupdykning i SSDF:s medlemsförsäkringar

Dykning är en passion för många, och för att säkerställa säkerheten och tryggheten för sina medlemmar erbjuder Svenska Sportdykarförbundet (SSDF) en omfattande medlemsförsäkring. Här utforskar vi vad som täcks av försäkringen.

Årsmöte 2024

Kom och gör din röst hörd på vårt årsmöte.

Utöver delaktighet i klubbens verksamhet så får du lyssna till ett intressant föredrag om militär och civil dykning, givet av vår medlem Andreas Svanström.

Har du ännu inte hunnit bli medlem för 2024 kan du göra det här!