Vårt samarbete med Dyk-Kiosken

Dyk-Kiosken på Fotö: En Oas för Dykentusiaster i Göteborg

Göteborgs skärgård är hem för många gömda pärlor, och en av dessa pärlor för dykare är Dyk-Kiosken på Fotö. Belägen på den vackra ön Fotö, erbjuder Dyk-Kiosken inte bara utbildning och nödvändig utrustning för dykning, utan även en unik gemenskap för alla som delar passionen för undervattensvärlden.

Dykarklubben Öckerödorarna har inlett ett samarbete med Dyk-Kiosken för att kunna erbjuda våra medlemmar möjlighet till avrostningsdyk, prova-på-dyk och i förlängningen även CMAS-utbildningar till bra priser. Har man inte utrustning så finns det gott om det att hyra i butiken. Vi vill ju såklart även hjälpa lokala företag att fortsätta sin verksamhet. Vi hoppas så klart även på att få nya medlemmar genom Dyk-Kioskens utbildningar och certifieringar.

Dyk-Kiosken har blivit ett samlingspunkt för dykare i Göteborgsområdet, och dess läge på Fotö, med närhet till några av de mest mångsidiga dykplatserna i skärgården, gör den till en idealisk utgångspunkt för äventyr under ytan. Butiken har ett brett utbud av dykutrustning, från grundläggande till avancerad, och deras kunniga personal står alltid redo att ge råd och rekommendationer. Finns inte prylarna hemma så går det oftast att beställa hem.

Det är inte bara utbudet av utrustning som gör Dyk-Kiosken på Fotö speciell, utan också den vänliga och välkomnande atmosfären. Detta gör Dyk-Kiosken till mer än bara en affär – det är en samlingsplats för dykentusiaster. Fotö och dess omgivning och skärgård erbjuder fantastisk dykning med sina klara vatten och mångfaldiga undervattenslandskap. Personalen är själva erfarna dykare och kan dela med sig av egna erfarenheter och insikter, vilket gör kiosken till en ovärderlig resurs för både nybörjare och erfarna dykare.

För dem som kanske inte är dykare men är intresserade av att utforska undervattensvärlden, erbjuder Dyk-Kiosken på Fotö även kurser och evenemang för nybörjare. Det är en möjlighet att testa vattnet och upptäcka skönheten i havet under säkra förhållanden och under handledning av kvalificerade instruktörer.

I skrivande stund pågår klubbens planering av dykåret 2024. Vi kommer återkomma med mer information kopplat till våra gemensamma aktiviteter med Dyk-Kiosken. Om ni har frågor till Dyk-Kiosken så ska ni inte tveka att kontakta klubbens medlem Oscar Sjöö direkt. Ni hittar alla nödvändiga kontaktuppgifter via deras hemsida, https://dyk-kiosken.se.

Mer läsvärt

En djupdykning i SSDF:s medlemsförsäkringar

Dykning är en passion för många, och för att säkerställa säkerheten och tryggheten för sina medlemmar erbjuder Svenska Sportdykarförbundet (SSDF) en omfattande medlemsförsäkring. Här utforskar vi vad som täcks av försäkringen.

Belysning under vattnet

Vad gör en bra dyklampa egentligen? För att kunna uppleva det underbara undervattensriket behöver dykare

Årsmöte 2024

Kom och gör din röst hörd på vårt årsmöte.

Utöver delaktighet i klubbens verksamhet så får du lyssna till ett intressant föredrag om militär och civil dykning, givet av vår medlem Andreas Svanström.

Har du ännu inte hunnit bli medlem för 2024 kan du göra det här!