DK Öckerödorarna – Västerhavsveckan

DK Öckerödorarna

Under de flesta dyk vi gör runt vår kust hittar vi gammal fiskeutrustning som ligger och dö-fiskar, det vill säga fiskar helt i onödan. Vi kallar dem spökgarn…

Nät, ryssjor, hummertinor, allt är lika farligt för fisk och skaldjur som trasslar in sig och går en plågsam död till mötes, ibland kan krabba och hummer leva upp till ett år innan de svälter ihjäl. Modern fiskeutrustning kan ligga och dö-fiska i tiotals år då nylon och plast är väldigt hållbara material.

Dykarklubben Öckerödorarna från Öckerö på västkusten samlar nu in rapporter och kartlägger förlorad fiskeutrustning runt Öckerö kommun för att sedan röja de värst drabbade områdena under Västerhavsveckan 5-13:e Augusti 2017.

Samarbetspartners för projektet är Öckerö Kommun och Västerhavsveckan, klubben är även öppen för all form av samarbete och sponsring av allmänheten. Har du tappat en tina, fastnat med ett nät? Vet du ett drabbat område?

Rapportera in detta till DK Öckerödorarna via e-mail garn@ockerodorarna.com

Källa: DK Öckerödorarna – Västerhavsveckan

Mer läsvärt

Utfärder 2024

Vi älskar att dyka, ofta och länge men inte nödvändigtvis alltid så djupt. Vi dyker

Årsmöte 2024

Kom och gör din röst hörd på vårt årsmöte.

Utöver delaktighet i klubbens verksamhet så får du lyssna till ett intressant föredrag om militär och civil dykning, givet av vår medlem Andreas Svanström.

Har du ännu inte hunnit bli medlem för 2024 kan du göra det här!